ZwartGoud? Colofon en Contact

ZwartGoud bericht onafhankelijk en kritisch over kunst, cultuur en samenleving in (Zuid) Limburg, maar schroomt niet om geografische grenzen te overschrijden. De naam refereert aan de rijkdom die steenkool de regio Heerlen-Parkstad tot de jaren zeventig van de vorige eeuw bracht. Een opbloeiende onder- en bovengrondse cultuur zorgt voor nieuwe rijkdom. ZwartGoud als grondstof voor culturele vernieuwing, die wij op onze beurt weer kritisch tegen het licht houden. Momenteel kent onze site ongeveer 10.000-13.000 unieke bezoekers per maand. De redactie is gezeteld in Heerlen.
Contact? Mail Harry Prenger

ZwartGoud:

Judith Boessen
schrijver
judith boessen

Hanneke van Dongen
fotograaf/schrijver
hanneke van dongen

Roel Janssen
fotograaf
roel janssen photography

Harry Prenger 
schrijver
harry prenger

Janneke Prins
schrijver
enne-communicatie

Dani Silvia
fotograaf
dani silvia photo 

Erik Slangen
schrijver
erik slangen

ZwartGoud werd in de zomer van 2010 opgericht door Theo Ploeg, Harry Prenger en Cynthia Smeets. Met speciale dank aan Groener Gras.

ZwartGoud zoekt!

Schrijvers die op vrijwillige basis willen bijdragen!

Affiniteit met en kennis van (pop)muziek, of theater, dans, mode, of beeldende kunst binnen Limburg is gewenst. Je beschikt eveneens over de wil om hierover kritisch te schrijven.

Ervaring met het schrijven van journalistieke stukken (interviews, recensies, achtergrondverhalen) zou mooi zijn, maar is niet per se noodzakelijk.

ZwartGoud kan jouw opstapje zijn naar een journalistieke carrière. Sommige van onze oud-medewerkers studeren journalistiek, publiceren bij NRC Handelsblad of werken bij omroep L1. Wil jij meehelpen aan het opbouwen van een prachtig journalistiek medium over jouw regio?

Dan hunkeren we naar contact. Stuur een mail mét uitgebreide motivatie en recente publicaties aan Harry Prenger

 

Reageren op artikelen van ZwartGoud is mogelijk. Lezers die reageren zijn zoals op elke site gebonden aan enkele spelregels.

Bijdragen mogen niet ontaarden in beledigende teksten en/of persoonlijke aanvallen op lezers/reageerders.

Reageer op het onderwerp van het artikel en gebruik ZG niet om (persoonlijke) frustraties bot te vieren.

Commerciële boodschappen (‘spam’) zijn niet toegestaan. De Nederlandse Grondwet mag niet worden overtreden. Reacties die strijdig zijn met de wet, worden niet geplaatst. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor reacties te weigeren, ook als deze ogenschijnlijk aan de huisregels voldoen, maar om een andere inhoudelijke reden door de redactie voor publicatie ongeschikt worden geacht.