Sfeervolle editie breakdancefestival The Notorious IBE in Heerlen

(foto: Harry Prenger)

(foto: Harry Prenger)

B-boys en b-girls in da house! Heerlen was twee dagen ondergedompeld in de sfeer van hiphop, de tijd van de jaren zeventig toen het allemaal zo’n beetje begon met deze swingende subcultuur vanuit New York. Met name de locatie aan de Schinkelstraat waar ter plekke uitbundige graffiti ontstond leek, vooruit, met een beetje fantasie een achterafplek van stadsdeel The Bronx. Hier dansten de b-boys hun battles zonder oordeel van juryleden en kon je de dj nog old school vinyl zien scratchen. Het tweedaagse The Notorious IBE gaf ook dit jaar kids uit alle windstreken de gelegenheid te dansen op de klanken van hiphop, funk en afrobeat. En op welk festival kun je als bezoeker gewoon het podium beklimmen om van daaruit de beste foto’s te maken? Binnenkort ons grote beeldverslag.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *