Peter Murphy vertolkt Bauhaus unplugged

Het Engelse Bauhaus maakte begin jaren tachtig furore met zwartgallige, gothic new wave. Tegenwoordig is de groep van zanger Peter Murphy vooral bekend bij vijftigplussers. Tijdens de huidige tournee heeft Murphy, wiens stem sterk doet denken aan David Bowie, Bauhausmuziek ontdaan van het gothictemperament. Stripped dus, zoals de recente concertreeks is genoemd. Ofwel: minder is meer. Daarnaast speelde hij nummers van zijn soloalbums. Fotograaf Roel Janssen was bij het concert in de Nieuwe Nor in Heerlen.

Peter Murphy in Heerlen Peter Murphy in Heerlen Peter Murphy in Heerlen zs8o7433 zs8o7487 zs8o7497 zs8o7502Peter Murphy (De Nieuwe Nor, Heerlen, 11 oktober 2016)

Tags: ,

3 comments

  1. Kitty Inpoet

    Hij speelde voornamelijk eigen werk en een paar Bauhausnummers; het was een semi akoestisch optreden waar eigenlijk hij als zanger en zijn eigen solo werk centraal in stond. Mooie foto’s, maar slechte tekst.

    • anita beaumont

      inderdaad Kitty,het was ook geen Bauhaus unplugged concert maar Peter Murphy.

  2. Prachtige foto’s van een geweldig concert! Maar de tekst slaat inderdaad nergens op (also sprach een 30+ fan ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *