Hiphopgroep Red Ribbon Army brengt album uit op setje ruilkaarten

rra

door Harry Prenger

Hiphop leeft! In Heerlen, stad van de rauwe muurschilderingen, lanceert het Zuid Limburgse Red Ribbon Army een gloednieuw album: exclusief op een setje ruilkaarten met usb-stick. Op vrijdag 30 september wordt Interracial gepresenteerd en te koop aangeboden in poppodium De Nieuwe Nor.

14322519_1754514034807818_5267788011330485082_n

“Wij zijn 90’s jeugd, delen graag herinneringen uit die tijd en associëren onszelf met de elementen van onze generatie. Als wijzelf terugdenken aan onze jeugd dan is één van de dingen die is blijven hangen het ruilen van Pokémon- en Dragonball Z-kaarten”, aldus bandlid Hendrik Kroese. “We willen ons publiek dat nostalgische gevoel van het openen van een pakje kaarten laten herbeleven. Dat moment dat je een pakje opende en niet zeker wist wat erin zat. Het toverde bij iedereen een glimlach op het gezicht en dat is precies wat wij nú ook willen doen.”

Het setje kaarten werd ontworpen door David Kroese (tevens dj van Red Ribbon Army), Raoul Droog en Maureen van der Hout.

Red Ribbon Army bestaat sinds 2012. Met Save De Dag en de bijbehorende video knipoogde de groep naar de jaren negentig, hét tijdperk van rap en hiphop. Nadien volgden optredens op festivals als Boogiedown (Breda) en De Definitie van Hiphop (Tilburg).

Meer: nieuwenor redribbonarmy

Check hier een van de tracks van het Interracial:

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *