De Reguliere Route Af: visueel gedicht door stadsdichter Michelle Bracke

De Heerlense stadsdichter Michelle Bracke zei het al eens in een interview: “Poëzie is naakt een mooi wezen, maar ik zie haar graag aangekleed met andere kunstvormen. Het kan haar enorm versterken en het maakt haar toegankelijker.” Daarom maakte Michelle Bracke samen met Sarah Witpeerd (student communicatie en multimedia design) een poëziefilm over Heerlen.

Bracke: “De film is een ode aan de stad, ook aan de groene wijken buiten het centrum gelegen. Te vaak wordt Heerlen als tweelingwoord gebruikt met het centrum, maar het zijn juist de groene wijken buiten het centrum die de poëzie als vanzelf uit je pols laten vloeien.” De titel van de film luidt dan ook De Reguliere Route Af .

Sarah Witpeerd, ook wonend in Heerlen, heeft de poëzie in een rauw jasje gestoken om zo de clash met het centrum te visualiseren. Het resultaat is een bijzondere samensmelting van woord en beeld.

Tekst: Michelle Bracke
Video en montage: Sarah Witpeerd

Meer werk van Sarah Witpeerd vind je op haar site sarahwitpeerd

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *