Crazy Cult Roadshow: ronkend rockjuweeltje uit Maastricht

4-1024x683

door Harry Prenger

Crazy Cult Roadshow is de naam van een band dat de gitaarriff als smeerolie beschouwt voor een ijzersterke vorm van stonerrock. Dat ze op hun website ter nadere duiding soortgelijke groepen opsommen is nergens voor nodig. Crazy Cult Roadshow bezit voldoende eigen klasse. Dat wordt snel duidelijk als je het vijf nummers tellende debuut hoort waarop de groep zich als een hecht spelend collectief presenteert.

Naast het gebruik van fragmentjes uit films, scoort de band uit Maastricht met songs die niet alleen goede melodieën bezitten, maar ook gedreven en vakkundig vlammen. Erg knap. Het is allesbehalve vanzelfsprekend dat bands in dit genre beide disciplines tot in de puntjes beheersen. Tijdens het luisteren gaan de gedachten soms uit naar Queens Of The Stone Age ten tijde van album Rated R.

Prijsnummer Silly Sad Sally wordt vooraf gegaan door een geluidsfragment uit John Carpenter’s They Live. In deze in aanleg satirische sciencefictionfilm, ontdekken twee bouwvakkers dat de wereld wordt gedicteerd door de schone schijn van de consumptiemaatschappij. Maar dat zien ze pas wanneer ze hun zonnebril opzetten! En laten nu ook de leden van Crazy Cult Roadshow zonnebrillen dragen (zie foto). Toch gaan we vanaf deze plek hartstochtelijk pleiten voor consumeerderen, want vrienden, deze muziek sméékt gewoon om een uitgave op vet vinyl!

Op 23 oktober speelt Crazy Cult Roadshow in een voorronde van de Nu Of Nooit popwedstrijd, in de Muziekgieterij, Maastricht. Andere optredens: Poppodium Volt, Sittard (29 oktober), Roesjpop Festival, Einighausen (19 december)

crazycultroadshow

Tags:

2 comments

  1. Gregor Wintgens

    Leuk artikel, toch even credits claimen; kunst op de achtergrond door Gregor Wintgens.

  2. […] Crazy Cult Roadshow schreef ZwartGoud al een recensie naar aanleiding van de onlangs verschenen debuut […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *